شش اطلاعات همه باید کاشی زرین فام
اصل این کاشیها که دارای لعاب مرغوب و تلألؤ خیرهکنندهای است؛ اکنون در مخزن کاشی موزه رضوی نگهداری میشود. ↑ «کتیبههای سنگی موزة آستان قدس کاشی جدید سرویس بهداشتی رضوی رضوی» (PDF). ↑ «کتیبههای حرم مطهر رضوی؛ شاخصترین نمونه هنر کتیبه نگاری ایرانی- اسلامی». میرزا آقا خوش نویس زنجانی: میرزا آقا کتابت و مشق را خوش مینوشت، ولی در کتیبه نگاری مهارت بیشتری داشت. از شاگردان او، فرزندش، میرزاحسین خوش نویس باشی را میتوان نام برد. میرزاحسین قلی خوش نویس که در مطلع الشمس از وی نام برده شدهاست. ماهیان گرمابی تولید استان کرمانشاه عمدتاً از نوع فیتوفاگ، آمور، کپور و بیگهد هستند. البته گدار معتقد است هیچ نوع معماری اساساً ساسانی وجود ندارد. در طرح معماری به تبع فضاهای شهری تاریخی، راسته حرکتی از چهارسمت میدان به صورت ارگانیک به چهار چهارسوی روباز میرسد که مفصل حرکتی به سوی بلیطفروشی است. هنر گره چینی فقط در معماری رواج ندارد و یکی از زیرشاخههای صنایع چوب نیز میباشد. کتیبه معروف سنجری که سوره مبارکه فتح بر کاشی زرین فام نوشته شده، از داخل بقعه شروع میشود و به مسجد بالاسر میرسد و پس از دور زدن مسجد در دیوار جنوبی روضه منوره پایان مییابد. پس از فرهاد قدرت به برادرش مهرداد یکم رسید. حرم در واژهها، از مجموعه «رهنما»، سید ابراهیم موسویپناه، آستان قدس رضوی، ۱۳۹۱ش.
↑ «بررسی کتیبههای مجموعه آستان قدس رضوی». ↑ «گذری بر تاریخ و مضمون کتیبههای حرم مطهر رضوی». روی این سنگ علاوه بر نقش محراب کلماتی شبیه خط کوفی دیده میشود که از لحاظ قدمت و اهمیت خط کوفی آن، بسیار ارزش دارد. این نوع از کفپوشها به دلیل ارزش بالایی که به دلیل زیبایی دارند و همچنین استحکام و دوام بالا، بهطور گسترده در ساختمانها و محوطه سازیها استفاده میشوند. بازی با این نوع اسباببازیها به کودکان اجازه میدهد تا ورزش کنند، استخوانها و عضلات قوی بسازند و به تناسب اندام فیزیکی کمک میکند. این مجموعه که پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) به مجموعهای موزه ای تبدیل شدهاست، تا سال ۱۳۷۸ با مجموعه سعدآباد بهطور مشترک اداره میگردید و از آغاز سال ۱۳۷۹ رسماً مستقل شد. نتایج محاسبات در مورد اقتصاد ایران و در پنج دهه ۱۳۴۰، ۱۳۵۰، ۱۳۶۰، ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰ نشان میدهد که، در موضوع فقر و نابرابری تنها در دهه ۱۳۸۰ به پایداری مطلوب دست یافتهایم و هر چند از دهه ۱۳۴۰ تا ۱۳۶۰ روند پایداری رو به بهبود بوده است، اما در دهه ۱۳۷۰ با افت شدید شاخصههای فقر و نابرابری روبرو شدهایم. نام مرا حسین گذاشتند چندی بعد پدرم به بخارا نقل مکان کرد در آنجا بود که مرا به آموزگاران سپرد تا قرآن و ادب بیاموزم.
از جمله ورزشهایی که به صورت سنتی تا قبل از دوران مدرن در استان کرمانشاه رایج بوده و در فرهنگ مردم این منطقه ریشه دارد و در دوران نوین نیز تداوم یافته است، میتوان به کوهنوردی و صخرهنوردی، سوارکاری و اسبدوانی، کشتی کهن کُردی (زوران)، ورزش پهلوانی، شمشیربازی و تیراندازی اشاره کرد. از سال ۱۳۴۰ بهبعد استان کرمانشاه به دو استان کردستان (به مرکزیت سنندج) و کرمانشاهان تقسیم شد. در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ استان کرمانشاه موجود است. ↑ «تاریخچه». شرکت توزیع برق استان مرکزی. میشد آن را روی دیوارهای پاریس و تصویرگریهای نشریهها دید که در سراسر اروپا و نیز ایالات متحدهٔ آمریکا توزیع میشدند. فراوردههایی مانند تولید بمب دودزا که با پتاسیم نیترات شکر و سدیم هیدروژنکربنات (جوش شیرین) تولید میشود. کتیبه، در مکانهای مقدس، به نوشتههایی گفته میشود که با خط زیبا، شامل آیات، احادیث و اشعار، در صحنها، رواقها، دور گنبد و گلدستهها، بر سر در و روی دیوارها نقش میشود. بالاتر از کتیبه سنجری، قصیدهای از قاسم رسا به خط نستعلیق که عروس خطوط فارسی نام دارد، بر روی سنگ با مطلع «بیا که مظهر آیات کبریا اینجاست» نوشته شدهاست. محمد حسن رضوان: مشهور به رضوان به مدت ۴۷ سال یکی از پرکارترین کتیبه نویسان در مجموعه اماکن متبرکه رضوی بود.
از جمله کتیبههای وی در آستان قدس رضوی عبارت است از: کتیبه سنگ مرمر در دارالحفاظ، شامل اشعار قاآنی به تاریخ ۱۲۹۶ق؛ کتیبه روی در طلا، به تاریخ ۱۲۶۸ق؛ کتیبه دارالسیاده، شامل ۴۸ بیت اشعار صبوری، ملک الشعرای آستان قدس به تاریخ ۱۳۰۰ق؛ کتیبه مسجد بالاسر، شامل ۳۷ بیت اشعار سرخوش، به تاریخ ۱۲۷۵ق، کتیبه گنبد راهرو کشیک خانه، شامل ۳۶ بیت اشعار صبوری، به تاریخ ۱۳۰۶ ق. ↑ عالمزاده، حرم رضوی به روایت تاریخ، ۱۰۰. ↑ «گلوله و عفونت؛ بحران زخمیهای اعتراضات آبان ماه / تصاویر». ↑ لغت نامه هخدا، ذیل واژه کتیبه. ↑ فرهنگ فارسی معین، ذیل واژه کتیبه. ↑ «معنای کتیبه در واژه یاب». هر سه کتیبه به خط ثلث بر روی سنگ مرمر حکاکی گرایدهاند. در اطراف اولین سنگ مدفن سه کتیبه به چشم میخورد. تابلوهای نفیس خطی نیز، در ابعاد مختلف، کتیبه نام دارد. دو کتیبه در ایوانهای عباسی ضلع غربی و شرقی، کتیبه گلوی گنبد خواجه ربیع، و آثاری دیگر را با قلمهای ثلث و نستعلیق ممتاز نگاشتهاست. در اوایل قرن هفتم ه.ق و در دوران محمد خوارزمشاه، بار دیگر ازارههای گنبدخانهٔ حرم با کاشی سنجری تزئین شد، و این کاشیها نیز با تاریخ ۶۱۲ ه.ق در حرم موجودند.